Aandacht is als water

Inspiratie

Week 1 is voorbij en nog 5 te gaan! Vorige week brak ik mijn enkel tijdens een voetbaltraining. De pijn viel gelukkig mee en de huisarts zocht er in eerste instantie niets ernstigs achter. Maar na twee dagen strompelen en continu koelen zat het mij toch niet lekker. Ik kreeg de doorverwijzing waar ik om vroeg en liet een foto maken. Toch een gebroken enkel. Ik heb nog nooit iets gebroken, dus nu de dubieuze eer dit toch nog eens mee te maken na mijn veertigste. 😉
 
Mensen die mij goed kennen, weten dat ik graag werk op verschillende locaties: buiten op een van de kantoren, mijn kantoor op zolder en af en toe in de woonkamer. De komende vijf weken zal ik het nog met wat minder variatie moeten doen en werken vanuit de woonkamer.
 
Voor mij ligt het kunstwerkje van mijn 7-jarige zoon. Ik zag hoe hij elke dag even kwam kijken, zette het goed in het daglicht, gaf het een paar druppels water en zie daar de groei in één week tijd.
 
Ik las laatst een stuk met de titel “Aandacht is als water”. De vergelijking met water vind ik wel passen. Net als water kost aandacht vrijwel niets. Ook water zorgt voor groei, sterker nog zonder water is leven niet mogelijk. En ja, teveel water kan ook weer voor ongewenste effecten zorgen. Het is dus ook steeds afstemmen (balans) op de situatie en de ontvanger. Net zoals mijn zoontje bekeek of zijn plantje nog wel een wat druppels water kon gebruiken, heb je dat met aandacht ook te doen.
 
Mijn tip aan leidinggevenden: blijf continu met je medewerkers in gesprek over persoonlijke groei en ontwikkeling. Al is het maar 15 minuten per week of per twee weken. Door oprechte aandacht zullen medewerkers zich gehoord voelen en uiteindelijk meer inbreng vertonen of betrokkenheid ervaren.
 
Ik denk dat ik het wel overleef de komende 5 weken, ik ben benieuwd welke inzichten ik nog meer krijg nu ik genoodzaakt het wat rustiger aan moet doen.
 
Hartelijke groet,
Jaouad Talibi | Connect-Me-Groep